Людям з порушення зору Звичайна версія

Цього тижня на продаж виставлено активи банків, що ліквідуються, на загальну суму 12 млрд грн

13.11.2023

ПРЕСРЕЛІЗ     

Протягом поточного тижня (13-17 листопада 2023 року) запланований продаж активів 10 банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Початкова ціна реалізації усіх лотів становить 11 993,9 млн грн. Із них на суму 11 401,3 млн грн виставлено на продаж права вимоги за кредитами, і на суму 504,3 млн грн – об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки та інші основні засоби. Крім того, дебіторська заборгованість перед банками виставлена на продаж за 51,8 млн грн, а цінні папери торгуватимуться за 0,4 млн грн.

Усі заплановані аукціони на цей тиждень – можна знайти за посиланням.

Так, упродовж тижня заплановано продаж активів таких банків:

  • ПАТ «Златобанк» – із початковою ціною 10 584,4 млн грн на продаж виставлено права вимоги за кредитами.
  • АТ «Банк «Фінанси та кредит» – із початковою ціною 690,5 млн грн на продаж виставлено права вимоги за кредитами.
  • АТ «МЕГАБАНК» – на загальну суму 294,8 млн грн, із них 241,4 млн грн – стартова ціна виставленого на продаж нерухомого майна, земельних ділянок, авто та інших основних засобів, 50,4 млн грн – прав вимоги за кредитами. Крім того, дебіторська заборгованість перед банком торгуватиметься за 2,6 млн грн, а цінні папери торгуватимуться за 0,4 млн грн.
  • АТ «БАНК СІЧ» – на загальну суму 158,0 млн грн, із них 139,2 млн грн – стартова ціна виставленого на продаж нерухомого майна, земельних ділянок, авто та інших основних засобів, та 18,8 млн грн – прав вимоги за кредитами.
  • АТ «Айбокс Банк»  на загальну суму 114,6 млн грн, із них із початковою ціною 39,4 млн грн на продаж виставлено права вимоги за кредитами, та за 30,3 млн грн – об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби. Крім того, дебіторська заборгованість перед банком торгуватиметься за 44,8 млн грн.
  • АТ «МР БАНК»  із початковою ціною 112,1 млн грн на продаж виставлено об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби банку.
  • ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» – на загальну суму 19,1 млн грн, із них 15,8 млн грн – початкова ціна продажу об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок, авто та інших основних засобів, 1,1 млн грн – прав вимоги за кредитами, та 2,2 млн грн – дебіторської заборгованості перед банком.
  • ПАТ «АКБ «Капітал» – на загальну суму 18,4 млн грн, із них із початковою ціною 15,9 млн грн на продаж виставлено права вимоги за кредитами, 0,3 млн грн об’єкти нерухомого  майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби, та за 2,2 млн грн – дебіторську заборгованість.
  • АТ «Банк Форвард»: із початковою ціною у 1,1 млн грн на продаж виставлено об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби банку.
  • ПАТ «Банк Камбіо» - на загальну суму 0,8 млн грн, із них із початковою ціною 0,7 млн грн на продаж виставлено права вимоги за кредитами, та 0,1 млн грн – початкова ціна продажу об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок, авто та інших основних засобів банку.

Детальніше з інформацією про заплановані торги та результати продажу активів можна ознайомитись на сайті Фонду в розділі «Продаж активів».

Нагадаємо, кошти, одержані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків.